De Slag op de Mookerheide begon in Heumen

Op de zonnige zaterdag 13 april werd herdacht dat 450 jaar geleden de Slag op de Mookerheide plaatsvond. Spaanse troepen bereidden zich voor op deze Slag in en rond het inmiddels verdwenen kasteel van Heumen. In de huidige, oorspronkelijk veertiende-eeuwse, (Sint) Joriskerk bevindt zich een monument ter nagedachtenis aan het sneuvelen in 1574 van graven Lodewijk en Hendrik van Nassau tijdens de Slag op de Mookerheide.

Het was een mooie herdenking waarbij onze burgemeester het programma mocht openen en er een uitleg over het monument voor de graven Lodewijk en Frederik van Nassau gegeven werd.

Verder waren er demonstraties vendelzwaaien van het Schuttersgilde Sint Georgius Heumen  en de bijbehorende muziek en een expositie van het historische Gildezilver. Een optreden van het Dames zangkoor ‘New Challenge Heumen’ kon niet ontbreken en de vertellingen over de kerk en het kasteel te Heumen maakte de dag compleet. Dit alles afgewisseld met passende Spaanse gitaarmuziek door Hans Dom.

Vele geïnteresseerden hebben dit evenement bezocht in Heumen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.