Op zoek naar een tekening van C. Pronk van de voormalige brouwerij de Vogelenzang

Nabij de noordgrens van de gemeente, ten westen van het verbindingspad tussen de Hatertseweg en de op Nijmeegs grondgebied gelegen Malderburchtstraat, heeft de 18de-eeuwse, zo niet oudere Brouwerij de Vogelenzang gestaan.

Een gravure naar een tekening van C. Pronk laat de ouderdom op zijn laatst terugvoeren tot 1732.  De Vogelenzang  werd  in 1931 verkocht aan het Oud-Burgeren Gasthuis in Nijmegen. Deze stichting heeft het imposante boerderijcomplex in 1939 laten slopen.

Mocht u in het bezit zijn van de gravure of tekening neemt u dan contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.